Velkommen tilbage fra sommerferie

  • 0
  • 1. august 2016

Vi håber I alle har nydt sommeren. I portalen er der sket mange nye spændende ting! Nu får du endnu flere forløb, men også flere elementer, som viser de mange muligheder du har med Alineas digitale læremidler.

For at give dig et overblik, har vi samlet vores nyheder, som du både som ny eller erfaren bruger kan få glæde af.

Ny bruger
Først og fremmest velkommen til! Vi er glade for at du har valgt os, og vi glæder os til at vise dig alt det indhold, som vi har på portalen. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores teknisk support på 36 91 70 00 og på support@alinea.dk. De sidder klar ved telefonerne alle skoledage fra 10-15.

MinUddannelse
Hos Alinea har vi gjort det endnu nemmere at tilgå vores varierede og interaktive undervisningsforløb via MinUddannelse. I samarbejde med UV-data, har Alinea lavet en integration, der sikrer adgang og overblik over alle Alineas digitale forløb, direkte fra MinUddannelse.
Læs mere her

Årsplaner
Til hvert klassetrin har vi sammensat årsplaner lige til at bruge. Årsplanerne er vejledende og henter sit faglige udgangspunkt i vores digitale læremidler. Vi opfordrer til, at du selv supplerer med fx nye aktuelle Fokustekster, film fra Restudy, relevante kort fra Top Maps eller evaluering via onlineprøverne. Alt sammen materiale du som bruger af Fokusportalerne også har fri adgang til. Du kan finde links til bl.a. Restudy og onlineprøverne i årsplanerne, men vi anbefaler, at du holder dig opdateret på vores nyhedsside, da vi løbende supplerer med nye Fokustekster og mere flipped-learning materiale.
Læs mere her

Intro
Kom godt i gang med fysik-kemi i 7. klasse med forløbet Intro til fysik/kemi. Her lærer eleverne at arbejde i laboratoriet med introducerende øvelser om sikkerhed, opløsninger, krystaller og temperaturskalaer. Læs mere

Lær og leg
Lær og leg med lys og farver i 8. klasse. Lad eleverne gå på opdagelse i forløbet Lys og farver, hvor de bl.a. lærer om lysbølger, farver og stråling. Læs mere

Plast
I 9. klasse kan eleverne undersøge plast. Hvad er det? Hvor kommer det fra? Hvordan påvirker det mennesker og miljø? Og hvordan sikrer vi bæredygtig brug af plast nu og i fremtiden? Læs mere

Print
Efter sommer kan du printe alle aktiviteter i Fysik-kemifokus. Print dem enkeltvis fra selve forløbet. Print dem sætvis for et helt forløb fra lærervejledningen, eller print alle aktiviteter til årgangen fra den generelle vejledning.

Restudy
Hvis du har abonnement på Fokusportalerne, har du og dine elever adgang til Restudy. Her finder du mere end 60 film og andet flipped-learning materiale til emnerne i både fysik-kemi, biologi og geografi.

Eleverne kan fx se film, lave opgaver og quizze om atomets opbygning, proteinsyntesen og pladetektonik. Desuden har du under hvert af de naturfaglige fag mulighed for at se en film, der forbereder eleverne til den fælles prøve i fysik-kemi, biologi og geografi.

Bestil et prøveabonnement
Har du ikke adgang til vores portal? Så kan du prøve portalen gratis i en måned og få gode ideer til din undervisning, ved at klikke her.

prøv-gratis-knap

Facebook
I kan også møde os på Facebook, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og andre relevante ting. Følg os her

Der er lukket for kommentarer.